Tuesday, February 19, 2013

ORDER DAN CARA BAYARAN SEKUEL MINI NOVEL

Semua buku ni dah masuk cetakan kali ke2 dan lepas ni RM tak cetak dah.
Pada yang sudi boleh dapatkan, ya.  



ORDER DAN CARA BAYARAN UNTUK MINI NOVEL (KAMI AKAN TERUS POS SETELAH PEMBAYARAN DIBUAT)
NOTA : Sementara stok masih ada




 Ready stok untuk smue mini novel. KIM, KSC, UD+SAM. UD yg missing pages akan kami ganti dan pos semula. bagi kami masa. selewat2nya selepas raya cina.

ORDER DAN CARA BAYARAN UNTUK MINI NOVEL

KU INGIN MILIKIMU (KIM - rebranding) dlm 260ms
KERANA SEKALI CINTA (KSC-cetakan kedua) dlm 352
UNTUK DIA (UD) + SUBHANALLAH AKU MENCINTAINYA (SAM) - dlm 1 buku dgn ketebalan dalam 362ms

..........................................................................................................
HARGA BUKU : SEMENANJUNG
KIM - RM18 + RM4 (postage) = RM22
KSC - RM 25 +RM4 (postage) = RM29
UD+SAM - RM25 + RM4 (postage) = RM29

PAIRING :
KIM, KSC, UD+SAM - RM 68 + RM6 (postage) = RM74
KIM, UD+SAM = RM 43 + RM4 (postage) = RM47
KIM, KSC = RM 43 + RM4 (postage) = RM47
KSC, UD + SAM = RM50 + RM4 (postage) = RM54
........................................................................................................
HARGA BUKU : SABAH/SARAWAK
KIM - RM21 + RM6 (postage) = RM27
KSC - RM28 + RM6 (postage) = RM34
UD+SAM - RM28 + RM6 (postage) = RM34

PAIRING :
KIM, KSC, UD+SAM - RM 77 + RM 8 (postage) = RM85
KIM, UD+SAM = RM49 + RM6 (postage) = RM55
KIM+KSC = RM49 + RM6 (postage) = RM55
KSC, UD + SAM = RM56 + RM6 (postage) = RM62

CARA PEMBAYARAN:
CIMB - 12150004176205 ATAS NAMA HASHIMAH HASHIM
MAYBANK - 164258444391 ATAS NAMA HASLINA HASHIM

Sila email bukti pembayaran dan butiran peribadi seperti di bawah ke: inurwafiah@yahoo.com dengan tajuk BAYARAN MINI NOVEL

Butiran peribadi yang diperlukan:
1) NAMA
2) NAMA FB (jika ada atau dr blog )
3) NO TEL
4) ALAMAT
5) JENIS BANK
6) JUMLAH PESANAN NOVEL
7) JUMLAH BAYARAN (Sila nyatakan jika ada baki)
SETELAH BAYARAN DITERIMA, KAMI AKAN UPDATE NAMA ANDA PADA DOC SETIAP HARI WAKTU TENGAH HARI SAHAJA. SILA PASTIKAN ALAMAT DAN NAMA ADALAH TEPAT.

Stk. RM


SINOPSIS

KU INGIN MILIKIMU

“Aku inginkan dirimu, datang dan temui aku dan akan ku katakan padamu, aku sangat mencintaimu. Sesungguhnya, aku inginkan dirimu datang dan temui aku dan akanku katakan berkali-kali yang aku amat mencintai dirimu dan demi semua yang aku jalani bersamamuku ingin kau jadi milikku, ku ingin kau disampingku. Aku akan mencintaimu menjagamu seumur hidupku…” – Mohd Mukhlis


“Selama ku masih bisa bertahan selama ku masih bisa bernafas, selama Tuhan masih mengizinkan, ku ingin selalu bersamamu… Selama ku masih bisa bertahan, selama ku masih bisa bernafas, ku ingin selalu mencintaimu…” - Anahara


“Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta dan hanya dirimu yang bisa membawa syurga dalam hatiku ku ingin engkau menjadi milikku aku akan mencintaimu menjagamu selama hidupku dan aku kan berjanji hanya kaulah yang ku sayangi ku akan setia disini menemanimu...” – Zafran 


Antara memiliki dan mencintai, di manakah pengakhiran kisah hati Mohd Mukhlis, Anahara, Jeslina dan Zafran demi permata hati, Si kecil Aryana.


KERANA SEKALI CINTA

Cinta pertama itu pernah hadir. Memang indah biarpun parah membadai jiwa. Bertahun aku pertahankan kisah hati yang ternyata bukan milik aku namun akhirnya, takdir membawa khabar yang nyata. Indahnya cinta pertama, malah hebat lagi cinta kedua. Dia hadir ketika takdir membawa dia dekat di hati. Dias ah di sisi bila takdir menolak dia menjadi milik diri ini. Dia… Anaresa. Unik, muda dan masih bergelar budak sekolah. Namun, kala lafaz sakinah tu terluncur dari bibir ini, dia adalah wanita. Wanita kepada seorang lelaki, isteri kepada seorang suami – Zafran Zaini

“Moga keindahan cinta kita kekal selamanya. Andai terduga, kekalkan Resa di hati abang. Menjadi wanita memujuk hati abang, menjadi teman mendengar masalah abang dan menjadi isteri memeluk abang ...” – Zafran

Aku masih bergelar budak sekolah. Masih sopan dalam kenakalan ini. Dia hadir tanpa kuduga. Membawa kisah cinta yang tak pernah ada di dalam hati. Ternyata yang pertama itu untuk dia dan juga berharap dialah yang terakhirnya. Saat tawaran terhad itu aku terima, ternyata akulah pelengkap sisi rusuknya. Ada resah dalam diri. Mampukah seorang budak sekolah menjadi isteri? Namun, kala dia melafazkan akad, mengucup nafas di kepala, dia adalah suami dan aku adalah isteri – Anaresa Abdullah

“Resa cintakan abang. Yakinlah, kerana sekali cinta, Resa tetap cinta…” – Anaresa

Zafran dan Anaresa bertemu kala takdir membawa dua hati itu mendekat pada tempat dan waktu yang tepat. Umur menjarakkan namun cinta di hati mendekatkan malah jodoh merelakan. Menerima suami yang matang membuatkan Anaresa kalut sejenak. Bagi Zafran pula, mencintai budak sekolah itu membuatkan dia yakin, dia perlu mendidik Anaresa menjadi mata sebagai seorang wanita dan isteri.

Jom, selami tingkah Anaresa yang mencuit hati dalam menjadi isteri pada Zafran yang romantis.


UNTUK DIA

MEMANG aku kasar tapi dalam hati tetap ada empat musim. Pertemuan pertama dengan dia membawa debar dalam hati. Biar bermusuh, bertekak dan bertegang urat, tapi aku cinta dia. Namun, semakin kami hampir, kami kian menjauh tapi Zafrin mengalah begitu dan aku juga haruslah mengalah begini. Tanpa aku sedar jodoh terus membawa kami mendekat hari demi hari biarpun usia kami dimamah waktu, dia tetap menungguku – Haqimah a.k.a Haqmi

“Mana-mana aku lepak, mesti ada kau. Kau buat apa kat sini? Menyakitkan hati aku jelah. Bawak sini nasi aku tu. Aku lapar ni dan aku tak halal kau makan nasi aku tu…” – Haqmi

“Kalau tak nak masak… aku makan kau jelah sampai aku kenyang tapi tempatnya bukan di sini tapi di atas…” - Zafrin

BILA bersua, ada cinta pandang pertama. Bila menjauh, ada rindu menyapa. Sesekali terkeliru, bila dia bagaikan kaum Adam? Apa yang pasti, dia tetap kaum hawa yang sejati bila berubah wajah tapi aku menerima dia seadanya dia bukan kerana dia berubah tapi kerana hatinya tetap mencintai dan setia padaku biarpun waktu berlalu. Mengheret janji kami dan melestarikan janji itu bila menjadi suri di hati. – Zafrin.

“Bukan macam tu, Rin… Aku dah ada kau. Segalanya ada pada aku ni untuk kau je. Untuk dia yang aku cinta iaitu Zafrin bin Zaini…” - Haqmi

“Nope. Jangan minta maaf. Seperti mana Mi pernah cakap pada abang, mencari ilmu ni ibadah dan jihad. Tetapkan hati, niat insya-Allah setiap langkah Mi diberkati. Begitu juga hubungan kita. Abang mampu bertahan dua tahun lalu, apa salahnya abang bertahan lagi untuk dua tahun akan datang, kan?” - Zafrin

ILMU mendidik cinta antara Zafrin dan Haqmi menjadi matang. Ada tangis, ada senyuman dan ada gelak tawa. Tak kurang rindu, tak hilang cinta. Janji dipadu bila Zafrin meminang. Keluh bertamu bila Haqmi menolak. Hingga akhirnya, mereka bertemu dalam janji lama yang utuh dan kian kukuh bila Tuhan sememangnya menciptakan mereka untuk bersama dalam mencari ilmu penyuluh hidup.


SUBHANALLAH, AKU MENCINTAINYA

HATI Zafrina sejak dulu milik Zayed namun bila Zayed bagaikan tidak mengerti atau buat-buat tidak mengerti, Zafrina mahu menarik diri. Dia yakin Zayed tahu akan rahsia hatinya. Bahasa tubuhnya jelas menggambarkan cinta buat seniornya itu. Namun, Zayed tetap begitu dengan layanannya bukan sekadar teman membuatkan hati Zafrina resah dan mahu mengalah.

“Sejak bila pandai panggil abang tanpa Abang Zayed? Sejak bila pandai panggil Zayed je?” – Ahmad Zayed

“Panggilan abang tu hanya untuk yang halal di sisi Rina. Dalam keluarga Rina pun, tak ada abang. Ada along, angah dan abah. Abang tu, insyaAllah sikit masa lagi kalau Allah hantar jodoh yang baik buat Rina…” – Zafrina 

Seperti hati yang biasa yang telah Allah kurniakan, cinta hadir dalam diri Zayed buat Zafrina sudah sekian lama. Tidak pernah berubah malah semakin bercambah. Cuma, undang-undang Tuhan membataskan kerana bagi Zayed, cinta itu akan diucapkan setelah dia menjawab qabul menjadikan si gadis yang halal di sisi. 

“Maafkan Zayed. Tapi, percayalah… kasih kita ni biarlah kasih Allah mendahuluinya kerana Dia yang menjadikan hubungan kita ini sejak dari azali biarpun baru hari ini ianya terbukti…”– Zayed

Lalu, akhirnya Zayed mengucapkan cinta dan Zafrina menerima pengakuan itu dengan airmata biarpun muncul Ziyad, penggoda kelas pertama yang mengasak jiwa wanita Zafrina. 

“I ada Zayed dalam hati…” – Zafrina

“And I ada you dalam hati I…” – Ziyad

Zafrina dan Zayed tegar. Mereka setia biarpun kisah hati mereka dimamah masa, lalu mereka ucapkan, Subhanallah, Aku Mencintainya.

65 comments:

  1. Thanks for the info...bestnya...nape tak buat sume dalam 1 buku macam kompilation Oh Cinta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KSC mmg dh ready stock dlm beberapa buah je lg.. KIM tu mmg lain sbb sebelum ni dh buat sebuah dia je..so sy combine UD n SAM je..insyaAllah lain kali kita sekalikan..

      Delete
    2. ada2. ready stok. tolong jawabkan. nampak kat pages n grup.

      Delete
  2. Salam RM... what about delivery to S'pore for all 3 bks?

    ReplyDelete
  3. Salam again RM.. sorry...delivery to S'pore for ALL 4 BKS?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. singapore rasanya dalam 25++ kot pos laju.. nnt sy dabel chek..dulu kt indon dlm 25++ sy pos..

      Delete
    2. any update email to sesuciiman1208@yahoo.com.sg ya.. :)
      syukran ! arigato !

      Delete
  4. salam RM. saya ni pengunjung seria + silent readder kat sini. saya juga peminat setia tulisan RM. So saya just nak maklum bayaran + segala bukti pembelian mini novel saya dah emailkan so take note ye... (,")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iela.. thanks in advance..tiap2 emel akan dibalas sebagai tanda kami terima ye..

      Delete
  5. Rin order dibuka sampai berapa HB???...
    kalau boleh nak order semua ....hehehe..

    ReplyDelete
  6. Saya nak 4 novel tu..nak buat koleksi tapi masalahnya next week till 7/1/13 saya balik sabah so x de org kat rumah (in case posmen dtg hantar le... hehe)..

    -col-

    ReplyDelete
  7. Nak juga tanya. Mini novel bisakah hbs juga dekat blog ke?

    ReplyDelete
  8. bisakah pon akan habis kt blog n akan hantar cetak jgk..paling cepat maybe februari 2013

    RM

    ReplyDelete
  9. SAM + UD + KIM ...ni ble bleh dapt kalu bat pmbaayaran sekarang.

    ReplyDelete
  10. sya nk jgk but tgu gji blh tak? almuzniismail@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Salam....sekuel ni critanyer samer mcm mini novel yg sblum ni @ ader ditokok tmbh? T. Kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada tambahan..just untuk yg sudi milik hard copy cuma bahasa n ejaan telah diperbaiki

      Delete
  12. kak,sempat tak saya nak tunggu gaji ujung bulan ni?aaaaaaaaaaaaaa meroyan takut buku habis >.<

    ReplyDelete
  13. akak, order ni tutup bile?

    ReplyDelete
    Replies
    1. order tutup tak pasti selagi stok masih ada..

      Delete
  14. Assalam RM, baru buat bayaran utk KIM, UD & SAM. Bakal dpt auto RM tak kat buku tu, mcm KSC n BNS? Nnti jgn lupa versi cetak IAM, BISAKAH,dll ya...sekalikan, nk buat koleksi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak min..insyaAllah akan dapat seperti biasa..

      Delete
  15. Terima kaseh,sangat2 dihargai!!!

    ReplyDelete
  16. Sy nk tp wait duit masuk dulu. Hihihi

    ReplyDelete
  17. boleh order ag x??

    ReplyDelete
  18. dh order...nnti mntk RM tgkkan ya...tq

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum RM,
    saya baru beli novel RM last 2 weeks Bila nak saksi n terjatuh hati terus google nama RM n jumpa blog ni. Saya memang peminat novel n pengumpul novel.Suku corak penulisan n jalan cerita RM. Rasanya RM akan menjadi salah seorang penulis kegemaran saya. Masih boleh orderkan? saya nak order keempat2 mini novel tu.

    tq n good luck :))

    ReplyDelete
  20. Salam Rehan...I have made the payment, email pun dah hantar. Terima kasih.

    ReplyDelete
  21. masih boleh oder lagi tak mini novel RM?

    ReplyDelete
  22. masih boleh oder lagi ke tak RM???? pleaseeeeee!!!!! hadoiii tension tak ada reply . . . gila meroyan macam niii huhuhu

    ReplyDelete
  23. Salam RM.. msih blh order k?nk semua sekual mini novel..

    ReplyDelete
  24. salam akak, 3 mini nvl kcuali KSC ada lagi x? nak beli

    ReplyDelete
  25. Salam, kak harap keluarkan lagi ksc.. :(

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum rm. just nk bg tau ni... buku saya dah sampai.. tq...tq...tq... n luv u.. muahh...muahhh... muah....

    ReplyDelete
  27. Salam RM, saya sudah terima sequal yang diorder semalam. Terus teruja untuk membelek dan membacanya. Hebatnya cinta Zafran, Zafrin dan Zafrina ni bersegi-segi dugaan mereka dan akhirnya kebahagian menyusul. Walaupun konflik yang ada diselitkan dengan humor dan sini namun menarik. Tahniah RM dan setakat ni sangat berpuashati dengan semua koleksi. Saya menantikan novel-novel yang seterusnya.

    Cik RM, ada sedikit typing error dalam Subhanallah Aku Mencintainya namun ianya tidak mencacatkannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas sokongan n sudi dapatkan koleksi tak seberapa ni ya.. maaf atas kekurangan..sy dh cuba yg terbaik dgn dapatkan khidmat editor luar n sy perasaan jgk typo itu..maaf ya..lain kali kami akan lebih peka..

      Delete
  28. buku2 di atas masih boleh diorder kecuali KSC..kami kehabisan stok dan tak tau nk reprint bila lg.. maaf ya..

    ReplyDelete
  29. RM nk tanya... 30/01/13-03/02/13 pesta buku 1 msia kat pwtc, RM dtg x? jika dtg saya ingat nk bli mini novel kat sana.

    ReplyDelete
  30. salam kak rehan..
    saya dah wat pembayaran untuk ketiga-tiga mini novel akak..
    saya baru je email tadi butir pembayaran dan peribadi..
    take noted ye kak ^^

    ReplyDelete
  31. salam RM,tahniah koleksi anda tlh ada d pasaran.tapi full set tu tak ada kat popular book store slyng pleasss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. INI SY JUAL SENDIRI..LEH ORDER DIRECT NGN SY IKUT CARA DI ATAS..

      Delete
  32. salam... kalau saya nak order mcmana caranya

    ReplyDelete
  33. masih ada..ikut je cara di atas tu ye

    ReplyDelete
  34. RM,

    Saya dah buat payment pagi tadi. Dah email pun, tp xde reply. Beli tolong check tak, takut email saya tak sampai. Tq

    ReplyDelete
  35. kak rehan,tahun dpn x de cetakan lagi kerr?? sbb tahun nie saya x leyh beli lah..nak periksa mak x bagi.

    tlg jawap erkk!!

    ReplyDelete
  36. Salam. Saya nk confirm, rasanya 1st cetakan ada uncompletedkan so RM ada announce nk replace balik buku 2...betul tak?

    ReplyDelete
  37. salam, sy nk tanya sy br order ksc,ud+sam.dh bank in duit 23/2/13.dn dh email,so nk tau bila bleh dpt ek?

    ReplyDelete
  38. Salam kak...masih ade stock lg x..nk order utk dua set full set...

    ReplyDelete
  39. akak...masih ada stock lg ke?...untuk ke-4 buah novel nie?

    ReplyDelete
  40. akak pun nak oder jugak ada lagi x .. akak dah lama x online....

    ReplyDelete
  41. Kak rehan.masih boleh order ke?
    -nuyrah-

    ReplyDelete
  42. still boleh order ke???

    ReplyDelete
  43. Ada stok lagi tak? Please reply.....

    Along Ima

    ReplyDelete
  44. alaaa.. selalu terlepas.. ada stok lagi tak ? sob3

    ReplyDelete
  45. alaaa.. selalu terlepas.. ada stok lagi tak ? sob3

    ReplyDelete